Денес го чествуваме Илинден! Илинденското востание е темелот на македонската државност за што изразуваме вечна благодарност кон сите борци кои со своите дела се вградија во современата, суверена и независна Македонија !
Нека е честит Илинден, нека е вечна слободата !

Честит нека е и православниот празник денот на старозаветен пророк Илија!


Со почит,
Здружение ДЕЛО,