„Intelligent Music Project“ е бугарски рок бенд со исклучително меѓународно учество. Со текот на годините, на албумите на бендот има некои од највпечатливите рок музичари во светот - Сајмон Филипс (ТОТО / Протокол), Џон Лотон (Урија Хип, пријател на Луцифер), Џозеф Вилијамс (ТОТО), Рони Ромеро (Виножито), Џон Пејн (Азија), Карл Сентанс (Назарет), Боби Рондинели (Виножито, Блек Сабат), Тод Сачерман (Стикс), Нејтан Ист (Ерик Клептон, Стиви Вондер, Мајкл Џексон, ТОТО и повеќе), Тим Пирс (Џо Кокер, Мајкл Џексон, Фил Колинс и повеќе), Ричард Гризман (Ривер Хаундс) и други.
Творец, продуцент и автор на сите текстови и песни на „Интелигент мјузик проект“ е д-р Милен Врабевски – бугарски бизнисмен, филантроп и покровител на уметноста. Тој ја опишува причината за бендот на следниов начин:

„Би сакал моите деца да растат со идеите што ги споделувам во моите албуми. И наместо да им држам предавања за овие идеи, јас го користам јазикот на музиката, кој е најуниверзалниот јазик. “Супербендот на Врабевски досега има издадено 6 албуми: „Power of Mind“, „My Kind O ‘Lovin“, „Touching the Divine“, „Sorcery Inside“, „Life Motion“ и „The Creation“.

Постојаната постава на „Intelligent Music Project“ вклучува некои од најдобрите музичари во Бугарија:

Борислав Мудолов-Косатката – вокал
Славин Славчев – придружни вокали
Лина Никол – Бекинг вокал
Стојан Јанкулов-Штунџи – Тапани
Бисер Иванов – гитара
Димитар Сираков – бас гитара
Иво Стефанов – Тастатура
Самуел Ефтимов – Тастатура

Среќно во првата полуфинална вечер, сите очекуваме финале и нормално УСПЕХ!!!