Бугарија бара талент е бугарската верзија на британската реалити серија „Got Talent“, создадена од продуцентот Сајмон Кауел.
Емисијата започна на бугарскиот етер пролетта 2010 година и се емитува од bTV. Шоуто е отворено за сите луѓе без старосни ограничувања со секакви различни вештини - професионалци и аматери, луѓе со таленти и луѓе со желба за настап и се што може да и се претстави на публиката.
Можете да го следните шоуто на овој линк :

http://gledaibgtv.com/btv


извор  https://talant.btv.bg/