Плажа КОРАЛ


Се наоѓа веднаш до плажата на кампот „Југ“, но е свртен кон југ. Долга е 800 метри и стигнува до одморалиштето Лозенец. Пространата плажа е опкружена со густа дива шума, која во блиското минато беше заштитено подрачје.

Местото го претпочитаат љубителите на природен туризам и диво кампување. За разлика од Camping South, тука нема кампување. Нема бунгалови, бањи, тоалети и струја. До неодамна, меѓу камперите беше вообичаено да поставуваат шатори на плажа.

Чудно, заштитено место меѓу уште две познати плажи, но со неколку супер барови. Една од најдобрите плажи во Бугарија.

Плажа ПАСТИЛИ


Одморалиштето Лозенец се наоѓа на 60 километри јужно од Бургас. Има долга и живописна плажа со две блиски кампови.

Областа е покриена со зеленило. Близината на планината Странџа го прави одморалиштето идеално место за рекреација. Морската вода во одморалиштето е најчиста на бугарското крајбрежје на Црното Море.

Lozenets е мало и пријатно приморско одморалиште. Преовладуваат двокатни и трикатни куќи и вили. Во северниот дел на плажата има училиште за сурфање.

Туристите можат да одат на патување со планински велосипед низ природниот парк Странџа или патување со брод по реката Ропотамо или реката Велека.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...