Плажа АРАБИЈА


Плажата Arapya, која се наоѓа во Arapya Camping, се наоѓа во живописен природен залив на јужниот дел на бугарскиот брег на Црното Море.

Во овој камп има доволно ресторани и пабови и сместување - бунгалови, мали хотели, куќи за гости и место за шатори и камп приколки.

Плажата има 3 заливи - голема плажа, мала плажа и залив со школки, опкружен со борови и листопадни шуми. Во близина се наоѓаат три национални природни резервати на устието на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

Плажа ПЕТАРДАПрекрасна плажа со ситен песок, без големи бранови и чиста вода.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...