Плажа БАРБАРА


До плажата се стигнува по земјен пат на околу 1 км од селото Варвара. Плажата се наоѓа во залив, па водата е мирна и без големи бранови. Едно од ретките места оставени недопрени од човекот.

Плажа ВЕЛЕКАЕдна од најубавите плажи во Бугарија се наоѓа во Синеморец и е препознатлива по својата препознатлива форма.

Оваа иконска плажа се наоѓа во близина на турската граница и е единствена бидејќи се наоѓа на устието на реката Велека. Затоа, оваа плажа е опкружена со река од една страна, а море од друга.

Зелената природа ја опкружува плажата, што ја прави идеална за секој што сака да шета во областа. Нема многу објекти наоколу, но ќе најдете бар на плажа.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...