Плажа БУТАМИЈАТА


Главната плажа на Синеморец се вика Бутамијата, но наоколу има неколку нудистички места за оние кои сакаат това.

Токму од другата страна на Бутамијата, разделена со стрмни карпи со патека за премин, се наоѓа плажата Липите - мала дива плажа со ништо друго освен песок и море.

Плажа ЛИПИТЕ


Плажата Липите се наоѓа јужно од селото Синеморец. Ова место на следбениците на дивиот свет им нуди мир и осаменост. Липите е слабо посетена и нечувана плажа без спасувачи и ресторани.

Поради географската локација, морската вода на плажата Липите е многу тивка, мирна и чиста. Јужниот крај на заливот е плиток и исклучително погоден за семејства со деца.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...