Плажа СИЛИСТАР


Многу блиску до турската граница се наоѓа оддалечената и осамена плажа Силистар.

Плажата и околината се заштитени поради значителниот шумски екосистем. Плажата е песочна и опкружена со живописни карпи. Сепак, тоа е рај за љубителите на природата кои можат да ја истражуваат различноста на флората и фауната.

Плажата е позната и како „Пиратска плажа“ и многу луѓе ја сметаат за најдобра плажа во Бугарија. Во близина нема многу објекти, но има камп.

Плажата Силистар се наоѓа помеѓу градовите Синеморец и Резово, до кои може да се стигне со автомобил.

Кои се плажите во Бугарија?

Плажите во Бугарија се претежно песочни. Многу е тешко да се најде плажа со камчиња или карпести. Од една страна, на таквите плажи е многу погодно за сончање и капење, а од друга - водата може да биде малку матна.

Дното на повеќето бугарски плажи е многу малку наклонето. Ова е погодно за семејства со деца, но не е многу погодно за возрасни.

Ако зборуваме за морето, во Бугарија е многу живописно, убаво и топло. Високите бранови овде не се вообичаени и затоа пливањето е секогаш удобно.

Како се опремени плажите во Бугарија?

Всушност, плажите во Бугарија се многу различни. Има добро опремени опции со тушеви со свежа вода, соблекувални, тоалети, спасувачи, масажа и други спа задоволства.

Во принцип, овие плажи се наоѓаат во популарни одморалишта како што се Сончев Брег или Златни Песоци. Се разбира, овие плажи обично се преполни и цените таму се доста високи.

Повеќето бугарски плажи не можат да се пофалат ниту со соблекувални и тоалети. Во голем дел од нив по капацитети има само платени лежалки, чадори и ресторани покрај насипот. Има плус. Ако на плажите не се продаваат семки од сончоглед и пченка, песокот е чист.

Најдобриот песок на плажите во Бугарија
Најпопуларните плажи во Бугарија со ситен златен песок се Сончев Брег и Златни Песоци. Убав мек песок, добра услуга, топло море, но и многу хотели.

Каде во Бугарија се диви и ненаселени плажи?

Во Бугарија има многу затскриени и прилично напуштени плажи. Само оддалечете се од градот на неколку километри и ќе најдете една од овие плажи.
Крај 

Извор:https://spiritell.com/%d1%87%d...