Плажа РУСАЛКА


Плажата Русалка се наоѓа на Црното Море помеѓу градот Варна и границата со Романија. Мала плажа во област во која доминираат крајбрежни карпи, има кристално чисти води, за кои се знае дека се дом на делфини. Се состои главно од лесен песок измешан со ситни камчиња.

Плажа ПАША ДЕРЕ


Плажата Паша Дере е оддалечена само 15 километри. јужно од „морскиот главен град на Бугарија“, Варна.

Познат е по дивиот свет, недопрен од туризмот, чистите и широки плажи и недостатокот на урбанизација.До плажата се стигнува по пат кој се разгранува од патот до Бургас, точно 10 км. Ова е многу тесен асфалтен пат, а на крајот е „црн“, но до плажата се стигнува со обичен автомобил.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...