Плажа КАРА ДЕРЕ


Во последниве децении, голем дел од бугарското крајбрежје на Црното Море е трансформирано со масовен туризам, што ја прави плажата Кара Дере толку посебна по тоа колку е дива и неразвиена.

Името на плажата доаѓа од турските зборови „кара“, што значи „црно“ и „клисура“.

Ова е една од ретките области што сè уште дозволува слободно кампување и е главно недопрена од хотелите. Ако навистина сакате да ја искусите природата на вашето следно патување, плажата Кара Дере е одлично место за тоа.

Самата плажа е долга околу 5 километри и е опкружена со мешана дабова шума, како и неколку лозја и обработливи површини.

Плажа ОБЗОР


Иако ова е фантастична плажа, за жал повеќе не е скриениот скапоцен камен како што беше порано, сега станува многу покомерцијализирана, но сепак многу помалку луѓе од многу други плажи. Сè уште е одлично место за посета.
Ова пријателско, мирно одморалиште, дури и во екот на сезоната, е уникатно поради многу причини, но без сомнение негова главна атракција е неговата прекрасна плажа.

Сместена на неверојатната позадина на Балканските Планини, оваа плажа долга 8 километри е една од најбезбедните и најмирните во Бугарија, со мирна и кристално чиста морска вода. Една од најдобрите бугарски плажи.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...