Плажа КАВАТЗИТ


Се смета за една од најдобрите плажи на бугарското крајбрежје на Црното Море и околу Созопол.

Неверојатно плитко и кристално чисто море. Многу можности за забава и пријатно јадење. Плажата е оддалечена 2 км со ситен жолт песок и прекрасни дини.

Прекрасно место за семејства со мали деца.

Плажа СЛОдлична плажа, чиста, не многу гужва (во споредба со другите бугарски плажи). Водата е кристално чиста на најоддалечените делови од двата краја.

Ако преферирате малку повеќе природа и спокојство, истражете го најоддалечениот дел од плажата кога доаѓате од Созопол.

Кампувањето „Смоква“ се наоѓа на 3 километри јужно од Созопол во правец на Дуни и Свети Томас, веднаш по кампувањето Каваци. На север со кампување Каваци.

Доколку барате романса, младешка атмосфера или дури нудиизам, можете да отидете на овој камп.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...