Возачка плажа


Плажата за возачи, позната и како Алепо, е долга околу 3 километри и широка до 70 метри. Обично плажата е прилично тивка и нема многу луѓе.

Плажа АРКУТИНО


Плажата Аркутино е една од омилените на многу туристи кои годишно го избираат јужниот брег на Црното Море за својот одмор во Бугарија.

Има огромна плажа, високи дини кои се дом на ретки растенија и прекрасни погледи на хоризонтот, вклучувајќи го и островот Змии и зелените брегови на резерватот Ропотамо.

Се состои од заштитен и незаштитен дел. Покрај тоа, локацијата на плажата Аркутино е лесна и достапна - веднаш до главниот пат што ги поврзува градовите на јужниот брег на Црното Море.

Затоа плажата е често посетувана дестинација од туристите кои престојуваат во Созопол и Приморско, кои го диверзифицираат својот одмор со посета на нови плажи.

Покрај тоа , околу пристаништето, водите се плитки, па дури и неколку десетици метри во внатрешноста, нивото е само до колена, што ја прави една од најплитките плажи во Бугарија. Поради оваа причина, плажата Аркутино е омилено место за семејства со мали деца.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...