Плажа РОПОТАМО


Плажата на устието на реката Ропотамо е дел од природен резерват, што го оневозможува пристапот со автомобили до резерватот Ропотамо. Затоа плажата ја посетуваат само мал број туристи, меѓу кои и нудисти.

Се наоѓа на околу 2 километри јужно од плажата Аркутино и на околу 6 километри јужно од одморалиштето Дуни. Се смета за една од најдобрите плажи во Бугарија.

Бисерна плажаСе наоѓа во северниот дел на северната плажа на Приморско, што е нејзино природно продолжение.

Исклучително убава, покриена со златен песок, а водата е кристално чиста и плитка со минимална падина уште подалеку во морето.

На ова место во минатото се наоѓала Резиденцијата на Тодор Живков.
Продолжува...

Извор:https://spiritell.com/%D0%BD%D...