Речиси на сите патоказни табли на патиштата што водат кон Маврово кириличната верзија на името е пречкртана.

Стои само латиничната, а некаде е чкртната и таа и е додадена „албанска" верзија на топонимот.

Кој ги чкртал таблите и со тоа го прекршил законот? Или уште поважно – каде се тие што треба да го спроведуваат законот и да ја санираат штетата?

Извор: www.mkd.mk