Креаторите на youtube каналот „По патот“ од Бугарија објавија едно прекрасно видео од нивното искачување на врвот Љуботен во Шар планина. Погледнете го видеото насловено „Експедиција Шар планина/Љуботен (2498)“, за да ја видите убавината на Шара преку објективот на овие бугарски планинари и видео креатори.Извор:https://tribuna.mk/