Денес е 8-ми март, меѓународниот ден на жените кој се празнува секоја година. Овој празник настанал како резултат на борбата за економска, политичка и социјална рамноправност на мажите и жените. Сакајте ги, почитувајте ги вашите најмили, покажете внимание, со тоа ќе им го направите денот уште поубав и повесел.