Новости

НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО БУГАРИЈА ДЕЛ-9

Share on Facebook
Tweet
Река АрдаАрда е најголемата река на Родопите, но тоа не е она што ја прави толку посебна, бидејќи најдолгата река во Бугарија е друга. Секоја година, стотици професионални и аматерски фотографи се собираат до разбрануваната река за да снимат неверојатни зајдисонца и изгрејсонца од блиските ридови. ...
Прочитај повеќе......

НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО БУГАРИЈА ДЕЛ-8

Share on Facebook
Tweet
Орловско окоСместена на врвот на планината Свети Илија на 1.560 метри надморска височина и со 670 метри бездна под вашите нозе, платформата за гледање Орлово Око нуди одличен, незаборавен поглед низ целата клисура Буиново, сè до планините Родопи, Пирин и Рила. .Има џипови кои можат да ве однесат до ...
Прочитај повеќе......

НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО БУГАРИЈА ДЕЛ-7

Share on Facebook
Tweet
Националниот парк ПиринНационалниот парк Пирин е омилена дестинација за сите Бугари во текот на целата година.Тоа е биосферен резерват на УНЕСКО, доста карпест и алпски, со малку зеленило на повисоките делови.Еден од неговите најпознати сртови се вика Кончето и е место кое мора да го посетите за да ...
Прочитај повеќе......

ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН !

Share on Facebook
Tweet
Денес го чествуваме Илинден! Илинденското востание е темелот на македонската државност за што изразуваме вечна благодарност кон сите борци кои со своите дела се вградија во современата, суверена и независна Македонија ! Нека е честит Илинден, нека е вечна слободата !Честит нека е и православниот ...
Прочитај повеќе......