Новости

ШТО СЕ КРИЕ ЗАД ЛИЧНОСТИТЕ КОИ НА ИНТЕРНЕТ ШИРАТ ГОВОР НА ОМРАЗА

Share on Facebook
Tweet
Интернетот и социјалните мрежи се места каде секој може да го каже своето мислење, но и место каде може да се најде говорот на омраза. Ваквиот говор е сериозно опасен. Некогаш може да предизвика насилство или пак засекогаш да оштети некоја личност.Што се крие зад профилите на кои секој коментар ...
Прочитај повеќе......

ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ОСУДА НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА, ПОТТИКНУВАЊЕ РАЗДОР И НЕТРПЕЛИВОСТ КОН РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И БУГАРСКИОТ НАРОД

Share on Facebook
Tweet
                                                                                        СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТАЗдружението на граѓани за промоција, издавање, иницијативи и меѓународна соработка „ДЕЛО“–Скопје ja информира јавноста дека на ден 22.03.2022 година до Здружението на новинарите на ...
Прочитај повеќе......

ПРЕВЗЕМЕНИ ПРАВНИ ПОСТАПКИ, ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ

Share on Facebook
Tweet
Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден 31.01.2022 година до Основното јавно обинителство во Скопје, поднесе Кривична пријава против лицето Миленко Неделковски, по занимање новинар и тв водител, поради тоа ...
Прочитај повеќе......