Новости

ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ ЕЛЕКТРОНСКИ ДНЕВНИК ЗА ЛИЦА СО ДИЈАБЕТЕС ДОНАЦИЈА ОД БУГАРИЈА

Донација

Share on Facebook
Tweet
Проектот за помош во развојот „Електронски дневник за лица со дијабетес”, денеска бугарскиот премиер Кирил Петков, кој е во посета на државава, му го врачи на премиерот Димитар Ковачевски како донација на Република Бугарија.Врз основа на проектот е изработена апликацијата дДневник, која како што ...
Прочитај повеќе......

ВО НЕГОТИНО ДОНИРАН МОБИЛЕН МАМОГРАФ ОД ПРОГРАМАТА БУГАРСКА ПОМОШ ЗА РАЗВОЈ НА БУГАРСКОТО МНР

ДОНАЦИЈА

Share on Facebook
Tweet
Во Здравствениот дом Неготино вчера беше примен мобилен мамограф донација од бугарската Влада, по програмата „Бугарска помош за развој“ на бугарското Министерство за надворешни работи. Донацијата беше испорачана од првата дипломатка на Бугарија Теодора Генчовска и примена од министерот за здравство ...
Прочитај повеќе......