Новости

СОФИЈА КАКО ДУБАИ - БАЛКАНОТ СЕ РАЗВИВА СО ЗАБРЗАНО ТЕМПО, ЌЕ ГО ПРАТИ ЛИ СКОПЈЕ ТРЕНДОТ?

Share on Facebook
Tweet
Скај Форт ќе биде една од трите згради во првата фаза од големиот комплекс Софија Капитал Сити. Архитектонскиот проект е на бугарското студио „А и А Архитекти“, кое соработува со светски познатото дизајнерско биро Аткинс во фазата на идејно проектирање на Капитал Форт – највисоката зграда во ...
Прочитај повеќе......

БУГАРИЈА

Share on Facebook
Tweet
БУГАРИЈАБугарија е лоцирана во североисточниот дел на Балканскиот полуостров. Тоа е крстопат што ги поврзува Истокот и Западот, земја со илјадници години историја и културно наследство, кое ги опфаќа древните цивилизации. Богата со култура и фолклор, земјата чија источна граница ја заплискуваат ...
Прочитај повеќе......