Комисијата за спречување и заштита од дискриминација донесе мислење, а по претходно изјавената Претставка од Здружението ДЕЛО Скопје против лицето Јанко Бачев, заради ширење говор на омраза на социјалната мрежа Фејсбук, при што Комисијата утврдува продолжено и повторено вознемирување врз основа на ...