Новости

ФАНТАСТИЧНИОТ БУГАРСКИ ПРЕТСТАВНИК НА ЕВРО СОНГ, ГРУПАТА INTELLIGENT MUSIC PROJECT

Share on Facebook
Tweet
„Intelligent Music Project“ е бугарски рок бенд со исклучително меѓународно учество. Со текот на годините, на албумите на бендот има некои од највпечатливите рок музичари во светот - Сајмон Филипс (ТОТО / Протокол), Џон Лотон (Урија Хип, пријател на Луцифер), Џозеф Вилијамс (ТОТО), Рони Ромеро (...
Прочитај повеќе......

БАЛАДА ЗА ГУНДИ И КОТКОВ

Музика

Share on Facebook
Tweet
Единствената песна за Георги Аспарухов и Никола Котков е напишана од струмичанецот Наско Џорлев во 1972 година татко на нашиот доајен Зоран Џорлев, само една година по нивната трагична смрт во близина на превојот Витиња на 30 Јуни 1971 година. „Балада за Гунди и Котков“ е исклучително популарна во ...
Прочитај повеќе......