Новости

ПОДНЕСЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ВРШЕЊЕ ПРОГРАМСКИ(ВОНРЕДЕН) НАДЗОР ВРЗ ТЕЛЕВИЗИЈА АЛФА

Превземени активности

Share on Facebook
Tweet
Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден 04.03.2022 година до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги поднесе иницијатива за вршење програмски (вонреден) надзор врз телевизија Алфа, затоа што ...
Прочитај повеќе......

ПОДНЕСЕНA ПРЕТСТАВКA ДО КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ПРОТИВ САШО ТАСЕВСКИ

Превземени активности

Share on Facebook
Tweet
ПОДНЕСЕНA ПРЕТСТАВКA ДО КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ПРОТИВ САШО ТАСЕВСКИ Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден 04.03.2022 година до Комисијата за спречување и заштита од ...
Прочитај повеќе......

ПРЕВЗЕМЕНИ ПРАВНИ ПОСТАПКИ, ГОВОР НА ОМРАЗА ПРОТИВ МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ

Share on Facebook
Tweet
Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден 31.01.2022 година до Основното јавно обинителство во Скопје, поднесе Кривична пријава против лицето Миленко Неделковски, по занимање новинар и тв водител, поради тоа ...
Прочитај повеќе......

ДЕКЛАРАЦИЈА ДО СООБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

Share on Facebook
Tweet
                                                                                      СООПШТЕНИЕЗдружението “ДЕЛО“- Скопје, ja информира јавноста дека на ден 28.02.2022 година до Собранието на Република Северна Македонија достави предлог Декларација за осуда на говорот на омраза, потикнување раздор ...
Прочитај повеќе......

ПОДНЕСЕНИ ПРЕТСТАВКИ ДО КОМИСИЈАТА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Соопштение за јавноста

Share on Facebook
Tweet
Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден на ден 21.02.2022 година до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација од наша страна е поднесена претставкa против лицето: Јанко Бачев, претседател на ...
Прочитај повеќе......

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ВРШЕЊЕ ПРОГРАМСКИ (ВОНРЕДЕН) НАДЗОР ВРЗ ТЕЛЕВИЗИЈА КАНАЛ 5

Соопштение за јавноста

Share on Facebook
Tweet
Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден 23.02.2022 година до Агенцијата за Аудио и Аудиовизуелни и Медиумски услуги покрена Иницијатива за вршење на програмски (вонреден) надзор врз телевизија Канал 5 ...
Прочитај повеќе......

ЗДРУЖЕНИЕ ДЕЛО ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ГОВОР НА ОМРАЗА

Соопштение за јавноста

Share on Facebook
Tweet
Здружението “ДЕЛО“- Скопје, во рамки на својот проект „Стоп на говорот на омраза против Република Бугарија и Бугарскиот народ“ на ден 31.01.2022 година до Основното јавно обинителство во Скопје, поднесе Кривична пријава против лицето Миленко Неделковски, по занимање новинар и тв водител, поради тоа ...
Прочитај повеќе......