Новости

МОРА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА СПРЕМА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И БУГАРСКИОТ НАРОД

Соопштение за јавноста

Share on Facebook
Tweet
Здружението на граѓани за промоција, издавање и меѓународна соработка “ДЕЛО” Скопје ја информира јавноста и забележува дека во овој чувствителен момент каде конечно треба да се стави крај на отворените прашања од кои зависи отпочнувањето на преговори за членство на Македонија со Европската унија, ...
Прочитај повеќе......

ПРЕЧКРТАНА КИРИЛИЧНАТА ВЕРЗИЈА НА ЗНАЦИТЕ ВО МАВРОВО

Share on Facebook
Tweet
Речиси на сите патоказни табли на патиштата што водат кон Маврово кириличната верзија на името е пречкртана. Стои само латиничната, а некаде е чкртната и таа и е додадена „албанска" верзија на топонимот. Кој ги чкртал таблите и со тоа го прекршил законот? Или уште поважно – каде се тие што треба да ...
Прочитај повеќе......