Новости

Убавините на ДЕВИН

Share on Facebook
Tweet
Градот Девин се наоѓа во јужниот дел на Бугарија, на 45 километри од градот Смолјан и 220 километри од Софија. Девин се наоѓа на 710 m надморска височина, во југозападниот дел на Родопите. Населението на градот е околу 7200 луѓе.Регионот Девина припаѓа на преодно-континенталната климатска зона. ...
Прочитај повеќе......

Убавините на Шар Планина видени низ објективот на група бугарски планинари и видео креатори

Share on Facebook
Tweet
Креаторите на youtube каналот „По патот“ од Бугарија објавија едно прекрасно видео од нивното искачување на врвот Љуботен во Шар планина. Погледнете го видеото насловено „Експедиција Шар планина/Љуботен (2498)“, за да ја видите убавината на Шара преку објективот на овие бугарски планинари и видео ...
Прочитај повеќе......

КРСТОВА ГОРА

Share on Facebook
Tweet
Крастова Гора е еден од најголемите христијански центри во Бугарија, кој привлекува голем број аџии. Местото се наоѓа на средните Родопи, на 60 км од Пловдив, 40 км од Асеновград и 6 км од селото Борово. Неговата надморска височина е 1545 метри. Комплексот се наоѓа на ливада среде прекрасна шума....
Прочитај повеќе......