Резиденција ЕуксиноградРезиденцијата Евксиноград е една од најромантичните згради во Бугарија и едно од најдобрите места за посета во Бугарија.Сместена на 8 километри северно од Варна, оваа палата од 19 век често се користела како викендичка за членови на кралското семејство. Зградата била ...